Citotrainer-bijles-Marion-van-ham


 • Ontwikkelen met visie

  Dichtbij de praktijk blijven

  Het onderwijs verandert voortdurend mee met de ontwikkelingen in de samenleving. De komst van computer, internet en digiborden op school, vragen van kinderen een andere werkhouding, dan in de tijd van frontaal klassikaal onderwijs. In plaats van een houding waarin kinderen passief de informatie tot zich nemen, wordt nu een proactieve houding gevraagd. Leerlingen moeten zelf vragen formuleren, zelf informatiebronnen aanboren en in staat zijn zichzelf te evalueren en corrigeren.

  De competenties en vaardigheden die nodig zijn veranderen.
  Naast goede kennisoverdracht is de mate waarin het kind zelfstandig is, een goede werkhouding heeft en zelfvertrouwen heeft, bepalend voor het uiteindelijke schoolresultaat.

  Goede leerkrachten en remedial teachers hebben veel kennis van de leerlijnen en de praktijk op school. Zij weten wat een kind op een bepaald moment behoort te weten om een stapje verder te komen in de lesstof en waarom een kind soms achterloopt of stagneert.

  De Sterke Brug brengt deze belangrijke factoren, van goede kennisoverdracht en een goed ontwikkelde leerhouding, samen in haar trainingen. Wij willen met onze trainingen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkelingen binnen het reguliere onderwijs.


 • De Sterke Brug in het Nieuws

 • Werken bij De Sterke Brug

  Regelmatig zoeken wij:

  Enthousiaste leerkrachten uit het basisonderwijs met:
  * Ervaring in de bovenbouw (groep 6,7 en 8)
  * In het bezit van een master

  Voor een paar uur per week, na schooltijd, telkens gedurende een periode van 12 weken (niet in de schoolvakanties), voor de Regio’s:

  – Amsterdam
  – Diemen
  – Hoofddorp
  – Rotterdam

  Wat wij bieden:
  – Een aantrekkelijk uurtarief
  – Een jong dynamisch bedrijf, dat volop in ontwikkeling is en waar jouw ervaringen en ideeën gehoor krijgen.
  – Een onderwijssysteem waarin niet alleen de leerlingen uitgedaagd worden, maar waarin wij ook jou uitdagen om het beste uit jezelf te halen
  – Trainingen die jou in staat stellen, de trainingen zo goed mogelijk te geven.

  Heb je interesse?
  Neem dan via de contactpagina contact met ons op.

  De Sterke Brug is een studiecentrum voor kinderen. Met ons aanbod willen wij een aanvulling geven op het reguliere onderwijs. Naast de didactische ontwikkeling, richten wij ons op het verbeteren van de werkhouding en taakaanpak. Tevens werken wij aan faalangstreductie.

  Het doel is de kinderen gereedschap in handen te geven om het beste uit zichzelf te halen. Want een kind dat weet wat zijn sterktes zijn en waar zijn valkuilen liggen, krijgt grip op zijn leerweg. Het ontwikkelt zelfvertrouwen en een intrinsieke motivatie om door te willen leren en een mooie studieloopbaan af te leggen. Leren is leuk, omdat wij geloven in de groeikracht van elk kind.

  Honderden kinderen hebben succesvol aan onze trainingen deelgenomen.

Worden wie je bent is het basisprincipe van De Sterke Brug. En wat je wordt, is vaak moeilijk te voorspellen.
Zeker op de basisschool en de middelbare school. Zo ook voor Marion van Ham en Silvia Jellese.
Tweelingzussen, wiens wegen zich deels scheidden na de middelbare school. Beiden hebben zich gedurende jaren ontwikkeld in hun vakgebied. In De Sterke Brug bundelen zij hun expertises.

Marion van Ham-oprichter, heeft ruim tien jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening. Enige jaren in de functie van Hoofd Media bij een Communicatie-Adviesbureau en vervolgens bij een bekend Mediabedrijf als Adviseur Arbeidsmarkt voor de Publieke Sector.

“Het huidige onderwijsaanbod richt zich op ‘de grote middenmoot’. Terwijl veel leerlingen met – net een beetje extra begeleiding – beter kunnen presteren. Voor ouders is het vaak moeilijk om voor hen de juiste hulp te vinden. Want alleen een goede methode is niet voldoende. Minstens zo belangrijk is degene die het onderwijs geeft. Wij steken dan ook veel tijd en energie in het vinden van leraren, die dat belangrijke verschil kunnen maken. Zo willen wij met De Sterke Brug een antwoord geven op vragen.”

Silvia Jellese-programmamanager, geregistreerd lid van de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers, heeft ruim 15 jaar (basis)onderwijservaring. Ze is gespecialiseerd op diverse gebieden aangaande het lerende kind. Ze werkt samen met pedagogen en onderwijsdeskundigen en heeft in samenwerking met andere professionals het materiaal voor De Sterke Brug ontwikkeld. De methodes hebben zich reeds als zeer succesvol bewezen.

“Leerkracht, dat wilde ik altijd al worden. Met veel liefde voor mijn vak, ben ik mij blijven ontwikkelen. Na een aantal post HBO studies en diverse functies in het reguliere en speciaal onderwijs, adviseer en ondersteun ik scholen in de begeleiding van kinderen. Voor De Sterke Brug ben ik Programmamanager. Naast goed onderwijs is het belangrijk dat kinderen het juiste gereedschap krijgen om optimaal te leren. Het onderwijs blijft me boeien en ik ben trots dat ik met mijn werk een bijdrage mag leveren aan het proces van kinderen.”